Thai Beef
De lente komt nu echt wel dichtbij! Onze Thai beef salade biedt de perfecte start van dit mooie seizoen. Dit receptuur is geschikt voor 6 personen.
VLEES:
- 50 g gember
- 4 tenen knoflook
- 5 g zwarte peper
- 5 g Maldon-zout
- 1 stengel citroengras
- 1,2 kg biefstuk
- 1 koffielepel geroosterd sesamzaad
SALSA:
- 6 rode chili’s (zonder zaadlijst)
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel limoensap
SALADE:
- 6 jonge wortels
- 1 komkommer
- 1 bosje lente-ui
- 1 rode ui
- 2 rode chili’s koriander (naar smaak)
BEREIDING
- Maak een pasta van gember, knoflook, peper, zout en citroengras en bestrijk hiermee het vlees. Laat het 24 uur in de koelkast marineren.
- Mix alle ingrediënten voor de salsa tot een gladde massa en bewaar voor later.
- Snijd de groenten fijn voor de salade en meng deze samen met de chili en koriander.
- Bak het vlees mooi krokant op een hoog vuur en laat gedurende 10 minuten rusten.
- Snijd het vlees in dunne plakjes en dresseer op een bord.
- Schik hierover de salade, voeg toefjes salsa toe en garneer het vlees met geroosterd sesamzaad.