De lente komt nu echt wel dichtbij! Onze Thai beef salade biedt de perfecte start van dit mooie seizoen. Dit receptuur is geschikt voor 6 personen.

VLEES:

  • 50 g gember
  • 4 tenen knoflook
  • 5 g zwarte peper
  • 5 g Maldon-zout
  • 1 stengel citroengras
  • 1,2 kg biefstuk
  • 1 koffielepel geroosterd sesamzaad

SALSA:

  • 6 rode chili’s (zonder zaadlijst)
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel limoensap

SALADE:

  • 6 jonge wortels
  • 1 komkommer
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 rode ui
  • 2 rode chili’s koriander (naar smaak)

BEREIDING

  • Maak een pasta van gember, knoflook, peper, zout en citroengras en bestrijk hiermee het vlees. Laat het 24 uur in de koelkast marineren.
  • Mix alle ingrediënten voor de salsa tot een gladde massa en bewaar voor later.
  • Snijd de groenten fijn voor de salade en meng deze samen met de chili en koriander.
  • Bak het vlees mooi krokant op een hoog vuur en laat gedurende 10 minuten rusten.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes en dresseer op een bord.
  • Schik hierover de salade, voeg toefjes salsa toe en garneer het vlees met geroosterd sesamzaad.