Het hopscheutenseizoen is aangebroken
Hopscheuten zijn een zeer exclusieve lekkernij, afkomstig van de stammen van de hopplant, die normaal wordt gekweekt voor het bierbrouwen. Net voor de lente groeien er ondergronds scheutjes uit, die met de hand geoogst moeten worden. Een erg arbeidsintensief en delicaat werkje. Bovendien duurt het seizoen slechts enkele weken. Dit alles maakt de hopscheuten een zeer exclusief product.
Paul Temmerman, onze vaste hopscheutenleverancier, is één van de laatste boeren die ze nog kweekt. In Opdorp, Buggenhout beschikt hij over 4 hectaren. In Asse ligt er ook nog een vergelijkbaar veld, en de rest vind je in Poperinge. 20 hectare rest er nog in totaal in België, en de hopscheuten worden enkel in ons land gekweekt en gegeten. Paul werkt samen met zijn vrouw Hilde lange dagen om de hopscheuten te kweken en te oogsten. Tijdens het oogstseizoen begint de dag om 7 uur en eindigt die pas rond half twaalf, als alle restaurants zijn beleverd.
Tijdens het hopscheutenseizoen biedt Butcher’s Store Hove warme afhaalgerechtjes aan vanuit de Butcher’s Beast!
Ontdek onze warme afhaalgerechtjes nu op onze webshop of bel 03 455 26 74.