Gegratineerde mergpijp
Dit receptuur is geschikt voor 1 à 2 personen.
Ingrediënten:
- 1 mergpijp
- 1 bosje tijm
- 1 bosje laurier
- 2 eetlepels panko
- 1 koffielepels olijfolie
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 1 snede brood
- peper & zout
Bereiding:
- Vraag aan onze slagers om de mergpijp overlangs in tweeën te zagen.
- Laat de mergpijp een nacht in gezouten water trekken.
- Spoel de mergpijp af en plaats de pijp in een kookpan.
- Bevochtig vervolgens tot de mergpijp royal onderstaat.
- Voeg tijm, laurier, peper en zout naar smaak toe.
- Breng aan de kook en schakel het vuur naar een laag pitje gedurende 45 minuten.
- Haal de mergpijp uit de pan en dep deze droog.
- Kruid af met peper en out en bestrooi met een mengsel van panko en olijfolie.
- Laat het geheel mooi goudbruin gratineren onder de grill.
- Werk elk bordje af met fijngehakte peterselie.