Recept Marokkaanse Drumsticks – Het Vleesboek
In Het Vleesboek van Luc De Laet vind je heerlijke recepten terug waaronder deze ideale aperitief snack. Natuurlijk is dit met een Duvel de perfecte combinatie.
Voor 4 à 6 pers.
- 50 cl olijfolie
- 100 g honing
- 2 citroenen
- 5 tenen knoflook (geraspt)
- 1/2 koffielepel komijnpoeder
- 1/2de koffielepel kaneelpoeder
- 1 koffielepel harissa
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- Snufje kurkuma
- 1 kg drumsticks (kip)
- Meng alle ingrediënten (behalve de drumsticks) tot een homogene massa.
- Marineer de drumsticks in de koelkast gedurende 48 uur.
- Haal ze uit de marinade en dep af.
- Bak de drumsticks af in een braadslede in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 20 minuten.
- Haal de braadslede uit de oven en meng de rest van de marinade door de drumsticks.
- Plaats ze gedurende 15 minuten opnieuw in de oven en roer per 5 minuten even om
Deel jouw creatie van dit recept en tag ons op sociale media!