Lamszadel met risotto di funghi
Dit receptuur is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten vlees:
- 1 lamszadel
- een scheut olijfolie
- 50 g boter
- 6 teentjes knoflook
- 1 bosje rozemarijn
- 3 takjes tijm
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
Ingrediënten risotto:
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 ui (fijngesneden)
- enkele takjes tijm
- 1 dl Noilly Prat
- 2 koffiemokken risottorijst
- 1 liter kippenbouillon
- 500 g bospaddenstoelen
- 50 g parmezaan
- 1 koffielepel vers, ongezoet druivensap
- 1 bosje bieslook
Bereiding
- Bak het lamszadel langs beide zijden aan in een pan. Gebruik hiervoor olijfolie en boter.
- Doe er de knoflook, rozemarijn en tijm bij en kruid het vlees goed af met peper en zout.
- Stop het lamszadel in een voorverwarmde oven van 185 °C gedurende 7 minuten en keer daarna het lamszadel om. Laat vervolgens nog eens 7 minuten aanbakken.
- Haal het lamszadel uit de oven en laat vervolgens 10 minuten rusten.
- Neem een steelpan en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Doe er opnieuw wat knoflook bij en zet op bij een matig vuurtje tot de knoflook aankleurt.
- Verwijder de knoflook en voeg nu de fijngesneden ui toe samen met de tijm en stoof aan. Blus af met Noilly Prat en laat inkoken.
- Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg stapsgewijs de kippenbouillon toe en laat inkoken tot de rijst beetgaar is.
- Werk de risotto af met gebakken bospaddenstoelen, parmezaan en enkele druppels verjus (= ongezoet druivensap) voor de smaakbalans van je gerecht. Garneer tot slot met bieslook.
- Snijd het lamszadel in mooie plakken en serveer met de smeuïge risotto.